Cars serisindeki arabalar gerçek dünyada nasıl? | Filmlocasi
Reklamı Gizle[x]
Reklamı Gizle[x]

Cars serisindeki arabalar gerçek dünyada nasıl?

Cars serisindeki arabalar gerçek dünyada nasıl?

  Haziran 18, 2023

  17 Okunma

Çocuktan yaşlısına herkesin çok sevdiği Cars (Arabalar) serisindeki karakterlerin aslında hangi markalar olduğunu sizler için derledik...

Günümüzde sınırlı bir izleyici kitlesi olmayan Arabalar serisini hepimizin sevdiği su götürmez bir gerçek. Belki de bu filmleri defalarca kez izledik ve hepsinde de farklı zevkler aldık. 2006 yılında çıkan ilk filminden itibaren geniş yankı uyandıran ve günümüzde de birçok hayranı olan bu serideki karakterlerle de bir bağ kurduk. Peki ya Cars serisindeki arabalar gerçek dünyada nasıl?

Bizim dünyamızda Cars!

Listemize başlamadan önce bu karşılaştırmaların filmde yetkili biri veya bir şirket tarafından onaylanmadığını belirtelim. Fakat görünen köy kılavuz istemez. Araçlardaki ayrıntılara bakacak olursak karşılaştırmamızın doğruluğunu anlayabiliriz.

1. Şimşek McQueen – Dodge Viper

Serinin başrolü, 7 NasCar dünya şampiyonluğu bulunan Şimşek McQueen, aslında bir Dodge Viper. Filmde tabii ki de bu kadar agresif durmuyor çünkü tasarım konusunda değişikliğe gidildi. Eğer gerçek bir Dodge Viper gibi dursaydı bu kadar sevilir miydi tartışılır.

2. Chick Hicks – Buick Regal Grand National

Filmde Şimşek McQueen’e yaptığı kötülüklerle tanınan pek sevilmeyen Chick Hicks, aslında bir Buick Regal Grand National öyle ki Chick’in bıyıkları bile bu arabada var.

3. Sally Carrera – Porsche 911

Şimşek McQueen’in biricik aşkı ve filmin dominant avukat kızı Sally, otomobil tutkunlarının bir bakışta tanıyacağı gibi bir Porsche 911. Bakıldığı zaman küçük farklılıklar olsa dahi Sally’nin hangi arabadan esinlenildiği çok belli.

4. Mater – 1951 International Harvester L-170

Zamanında hepimizi güldüren en sevilen karakterlerden biri olan Mater’a gelelim. Şimşek McQueen’in en yakın dostu Mater gerçekte 1951 model bir International Harvester L-170. Tıpatıp aynısı olmasa da belli ki bu araçtan esinlenildi.

IMDb puanlarına göre en iyi filmler! (2023)

IMDb puanlarına göre en iyi filmler! (2023)

Bu içeriğimizde IMDb puanlarına göre en iyi filmleri sizler için bir araya getirdik. İşte IMDb Top 10 filmler…

5. Doc Hudson – Hudson Hornet

Doc Hudson, filmde herkesin sevdiği öğretici ve usta rolüyle tanınmış bir karakter. Şimşek McQueen’e yarışı öğreten bu araba gerçekte Hudson Hornet adlı araçtan birebir filme aktarıldı.

6. Mack – Mack Superliner

Ana karakterimiz Şimşek McQueen’i yarışlara götüren işçi emekçi ağır abi tırımız ise yine gerçek hayattan bire bir kopyalanan bir karakter. Öyle ki Mack Superliner bu karakterimizin gerçekteki hali.

IMDb puanlarına göre en iyi diziler! (2023)

IMDb puanlarına göre en iyi diziler! (2023)

Bu içeriğimizde IMDb puanlarına göre en iyi dizileri sizler için bir araya getirdik. İşte IMDb Top 10 diziler…

7. Luigi – Fiat 500 serisi

Filmdeki eğlenceli karakterlerden biri olan İtalyan Luigi, bir lastik tamircisi. Ayrıca kendisi tam bir Ferrari hayranı. Gerçek dünyadaki hali ise Fiat 500. Şöyle ilginç bir bilgiyi de verelim: İlk filmde Luigi’nin dükkanına giren Ferrari araç Michael Schumacher olarak temsil edilmiştir ve bu sahneyi Schumacher’in bizzat kendisi seslendirmiştir.

8. Strip (The King) Weathers – 1970 Plymouth Superbird

Veteran yarışçı Strip Weathers nam-ı diğer King, ilk filmde kaza yaptığı ve Şimşek McQueen’in onu bitiş çizgisine kadar ittiği sahne ile tanınıyor. King’in bizim dünyamızdan kopyalandığı araç ise 1970 Plymouth Superbird.

9. Guido – BMW Isetta

Pek konuşkan olmayan Guido, sosyalliğinin aksine mükemmel bir pit-stop uzmanı. Luigi’nin bu fedakar yardımcısı aslında bir BMW Isetta.

Hayranları üzgün: Netflix, popüler filme veda ediyor!

Hayranları üzgün: Netflix, popüler filme veda ediyor!

Aksiyon türündeki zombi filmi World War Z için hayranlarını üzen haber geldi. Öyle ki yapım, Netflix’ten kaldırılıyor.

10. Fillmore – 1960 Volkswagen Transporter

Fillmore, Radyatör kasabasındaki en havalı karakterlerden biri. Yine filme birebir aktarılan bir 1960 Volkswagen Transporter. Öyle ki biraz ilgisi olanlar zaten bunun farkına varmışlardır.

11. Ramone – Chevrolet Impala

Serinin havalı karakterlerinden biri de Ramone. Modifiyeye olan aşkıyla bilinen Ramone, Şimşek McQueen’e çok güzel boya tasarımları yapan, bu işlerden anlayan biri. Gerçek hayattan esinlenildiği araç ise 1960 model bir Chevrolet Impala.

12. Jackson Storm – Nissan 2020 Vision Gran Turismo

Son filmde yer alan ve pek çok insanın sevmediği karakter Jackson Storm, Şimşek McQueen’in tahtını almaya çalışan isim olarak biliniyor. Genç, dinamik ve yeni teknolojilerle donatılmış bu yarış arabasının esinlenildiği otomobil ise Nissan Vision Gran Turismo.

Spider-Man (Örümcek Adam) filmleri hangi sırayla izlenir?

Spider-Man (Örümcek Adam) filmleri hangi sırayla izlenir?

Bu içeriğimizde, “Spider-Man (Örümcek Adam) filmleri hangi sırayla izlenmeli?” sorusunu cevaplandırdık. İşte Spider-Man izleme sırası!

13. Cruz Ramirez – 2017 Corvette Z06

Serinin üçüncü filminde karşımıza çıkan Cruz Ramirez, Şimşek McQueen’i yeni yarış düzenine ve teknolojilerine adapte etmeye çalışan bir karakter. Güzel bir galibiyetle filmi sonlandıran Cruz Ramirez, 2017 Corvette Z06′dan esinlenildi.

Peki sizler bu arabalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yorum Alanı
Filmlocasi.com Film izle - Full film izle sitesi yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. Sitemizde barındırılan film, film fragmanları ve diğer çeşitli tüm videolar paylaşıma açık sitelerde (youtube.com, video.google.com gibi) bulunmaktadır. Serverımıza yükleme yapılmamaktadır. Hukuka aykırı içerikleri kontrol etmek site yönetiminin yükümlülüğü altında değildir. Hak sahipleri videoların kaldırılmasını talep edebilirler. “Uyar ve Kaldır” prensibiyle hizmet veren sitemizde yasal olmayan yollarla ve telif hakkı ihlaliyle video-film barındırıldığını düşünen veya tespit eden hak sahipleri ve hak sahibi resmi vekilleri “Bize Yazın” menüsünden yetkili merciye ulaşabilirler. Tarafımıza ulaşmış olan talep, şikayet ve bildiriler uygun yasal koşullar altında incelenecektir. Haklı bulunan talepler doğrultusunda paylaşıma kapatılması veya kaldırılması istenen içerik sitemizden 3 iş günü içerinde kaldırılacaktır.