Yıl Ortası Raporu: 2023’te Sinemalarda En Çok Hangi Filmler İzlendi? | Filmlocasi
Reklamı Gizle[x]
Reklamı Gizle[x]

Yıl Ortası Raporu: 2023’te Sinemalarda En Çok Hangi Filmler İzlendi?

Yıl Ortası Raporu: 2023’te Sinemalarda En Çok Hangi Filmler İzlendi?

  Temmuz 13, 2023

  18 Okunma

2023'ün ilk yarısında Türkiye sinemalarında en çok izlenen 20 film...

2023’in ilk altı ayını geride bıraktığımıza göre, bir yıl ortası raporu çıkarıp ülkemiz sinemalarında en çok hangi filmlerin izlendiğine bakabiliriz.

Geçtiğimiz yıla damga vuran ve toplamda 5 milyonu aşan seyircisayısına ulaşan “Bergen” gibi hit bir yapım olmasa da listenin en tepesinde yerli animasyon filmi “Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa” yer alıyor. Film 2 milyon 852 bin seyirciyi sinema salonlarına çekmeyi başardı ve bu yıl içinde, şimdiye kadar 2 milyon sınırını geçebilen tek film oldu.

“Hızlı ve Öfkeli 10”, “Kutsal Damacana 4” ve “John Wick 4” de 1 milyon seyirciyi aşarak büyük bir başarı elde ettiler. Burada listemize almadığımız “Avatar: Suyun Yolu”nu da anmamız gerekiyor. 16 Aralık 2022’de vizyona giren devam filmi, 2023 yılı içinde 1 milyon 352 bin seyirci tarafından izlendi, toplamda ise 2 milyon 672 bin seyirciyi sinema salonlarına çekti.

Listemize sadece 2023 yılında vizyona giren filmleri dahil ettiğimiz için “Avatar: Suyun Yolu”nu almadık ancak genel olarak bakarsak film, “Hızlı ve Öfkeli 10″un hemen ardından gelerek yılın en çok izlenen 3. filmi konumunda yer alıyor.

2023’ün en çok izlenen ilk 20 filminde sadece 7 yerli film yer alıyor ve genel olarak Hızlı ve Öfkeli, Transformers, Marvel, DC gibi seri filmlerinin öne çıktığını görüyoruz. Ayrıca hem yerli hem de yabancı animasyon filmleri açısından 2023 oldukça başarılı geçiyor.

Bu haftadan itibaren vizyona girecek olan “Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma – Birinci Bölüm”, “Oppenheimer”, “Barbie”, “Blue Beetle”, “Cehennem Melekleri 4”, “Dune 2” filmlerin bu listedeki dengeleri nasıl değiştireceğini görmeyi merakla bekliyoruz.

İşte yılın ilk yarısında en çok izlenen 20 film…

Kaynak: Box Office Türkiye

Yorum Alanı
Filmlocasi.com Film izle - Full film izle sitesi yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. Sitemizde barındırılan film, film fragmanları ve diğer çeşitli tüm videolar paylaşıma açık sitelerde (youtube.com, video.google.com gibi) bulunmaktadır. Serverımıza yükleme yapılmamaktadır. Hukuka aykırı içerikleri kontrol etmek site yönetiminin yükümlülüğü altında değildir. Hak sahipleri videoların kaldırılmasını talep edebilirler. “Uyar ve Kaldır” prensibiyle hizmet veren sitemizde yasal olmayan yollarla ve telif hakkı ihlaliyle video-film barındırıldığını düşünen veya tespit eden hak sahipleri ve hak sahibi resmi vekilleri “Bize Yazın” menüsünden yetkili merciye ulaşabilirler. Tarafımıza ulaşmış olan talep, şikayet ve bildiriler uygun yasal koşullar altında incelenecektir. Haklı bulunan talepler doğrultusunda paylaşıma kapatılması veya kaldırılması istenen içerik sitemizden 3 iş günü içerinde kaldırılacaktır.